Actualități în parodontologie la USMF „Nicolae Testemițanu”
- 164 просмотра
Catedra de odontologie, parodontologie și patologie orală și Catedra de stomatologie terapeutică ale Facultăţii de Stomatologie a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu”, au organizat astăzi, 27 aprilie, conferinţa Actualități în parodontologie.
Decanul Facultății de Stomatologie, profesorul universitar Sergiu Ciobanu, a deschis manifestarea, prezentând subiecte de actualitate în domeniul parodontologiei ce urmau a fi discutate în cadrul conferinței, acestea fiind: terapia complex-parodontală, metode de diagnostic, tehnici și procedee de tratament chirurgical, alungirea clinică coronară, chiuretajul pe câmp deschis, tehnici de închidere a recesiunilor gingivale, inclusiv demonstrații practice.
Malița Cinel, profesor la Facultatea de Medicina Dentara a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a vorbit despre parodontopatiile marginale cronice, conceptele etiologice, tehnici inițiale de terapie și maniere de abordări terapeutice individuale. Profesorul a menționat că buna cunoaștere a condițiilor în care apar și se dezvoltă parodontopatiile marginale cronice, impun noi abordări a tehnicilor de chirurgie parodontală.
Parodontitele marginale cronice sunt afecțiuni de origine microbiană, biocenoză orală. Aceste afecțiuni au apariție și dezvoltare insidioasă, aproape asimptomatică și foarte rapid ireversibilă. Astfel, pacienții conștientizează afecțiunea când, de cele mai multe ori, este prea târziu ca dinții să mai poată fi salvați. Totodată, grație tehnicilor chirurgicale actuale, șansele de menținere pe arcade a unor unități dentare resorbite au crescut simțitor.
Totodată, au fost discutate aspecte de terapie parodontală non-chirurgicală și aspecte interdisciplinare de tratament al bolii parodontale, fiind prezentate și cazuri clinice pe marginea acestor subiecte.
Invitați speciali cu comunicări la conferință sunt profesorii universitari: Andrei Iliescu din București, România (Actualități în mecanismele biointeractive în tratamentele vitale ale pulpei dentare); Stephen Mackler de la Universitatea de Medicină din Carolina de Nord, SUA (Alungirea clinică coronară) și Benjamin R. Thomas din Canada (Terapia non-chirurgicală a afecțiunilor parodontale).
Lucrările conferinței vor continua și mâine, sâmbătă, 28 aprilie.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii