Global Aggregate Ranking

USMF „Nicolae Testemițanu” se menține în top 10% în „Global Aggregate Ranking” 2024

Publicat: 07.02.2024

AggregatorUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova se menține în top 10% în Global Aggregate Ranking, pentru al treilea an consecutiv, regăsindu-se printre cele mai bune 2500 de universități din lume. Clasamentul a fost publicat recent pe: https://best-edu.ru/ratings/global/globalnyj-agregirovannyj-rejting 

Ediția Global Aggregate Ranking 2024 – instrument independent de evaluare a învățământului superior în baza datelor din anul 2023 – include 13 clasamente instituționale globale și baza de date europeană a programelor acreditate DEQAR. 

USMF „Nicolae Testemițanu” se regăsește în două clasamente, ocupând la nivel mondial poziția 901-1000 în The Three University Missions (MosIUR) și locul 2456 în SCImago Institutions Rankings (SCIMAGO), și este înregistrată în baza de date europeană a programelor acreditate DEQAR, ce conține informații despre instituțiile de învățământ superior și programele educaționale. Fiind acreditată instituțional conform standardelor Federației Mondiale pentru Educație Medicală, inclusiv cele trei programe de studii integrate (Medicină, Stomatologie și Farmacie), universitatea noastră a obținut cea mai înaltă apreciere în DEQAR – (A).

Rectorul Emil Ceban a menționat că prezența Universității în acest clasament reprezintă o apreciere a activității și a performanțelor înregistrate de comunitatea universitară. „În ultima perioadă Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” excelează în multe domenii de activitate, iar prezența în mai multe topuri internaționale confirmă calitatea programelor de studii și deschiderea instituției pentru modernizare și dezvoltare continuă. Și topul dat este un reper în evoluția instituției noastre, fapt ce ne determină să stabilim noi acțiuni pentru a face față concurenței acerbe pe segmentul învățământului superior și cerințelor contemporane”, a accentuat rectorul.    

USMF „Nicolae Testemițanu” a fost prima universitate din Republica Moldova care a fost inclusă, în 2022, în Global Aggregate Ranking. Clasamentul evaluează 3627 de universități din 132 de țări în conformitate cu metodologia MetALig.

Global Aggregate Ranking
Global Aggregate Ranking 2024
Global Aggregate Ranking 2024
Global Aggregate Ranking 2024
Global Aggregate Ranking
Global Aggregate Ranking 2024
Global Aggregate Ranking 2024
Global Aggregate Ranking 2024
usmf
universitate
medicina
Global Aggregate Ranking
The Three University Missions
MosIUR
SCImago
SCImago Institutions Rankings
DEQAR

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii